torstai 8. helmikuuta 2018

Herkkupannari

Löysin tämän herkkupannarin ohjeen joskus muinoin lehdestä ja ajattelin jakaa sen myös teille blogini lukijoille. Pannarin salaisuus on se että se tehdään maidon sijaan kokonaan kuohukermasta joten mistään kevyestä herkusta ei ole kyse...toisaalta herkutellessa ei kannata laskea kaloreita :) Tämä helppotekoinen pannari sopii myös mainiosti laskiaisen hernekeiton jälkiruoaksi mikäli et jaksa vaivata laskiaispullaa.


Kermapannari 

7 dl   kuohukermaa
3      munaa
75 g   voita
3 dl   vehnäjauhoja
3/4 dl sokeria 
2 tl   vaniljasokeria
2 tl   kardemummaa
1 tl   suolaa




Lämmitä uuni 225 asteeseen. Sulata voi kattilassa ja anna jäähtyä hieman.


Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää kerma. Sekoita joukkoon kuiva-aineet ja lopuksi sulatettu voi. 


Kaada taikina korkeareunaiselle uunipellille ja paista noin puoli tuntia uunin keskitasossa.


Pannari on valmis kun pinta on kauniin kullanruskea.


Tarjoile hillon ja kermavaahdon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti