Kanttarelliohratto
2 dl ohrahelmiä (esim. Torino)
2-3 rkl rypsiöljyä
1 sipuli
3 rkl kanttarellifondia (tai kasvis)
n. 1 L vettä
1 dl valkoviiniä
400 g kanttarelleja
reilu nokare voita
150 g ranskankermaa
1 dl juustoa
yrttejä (esim. timjami ja ruohosipuli)
suolaa
pippuria
Kuullota ohrahelmiä ja sipulia pannulla pari minuuttia. Sekoita sienifondista ja kuumasta vedestä liemi, kaada sitä pienissä erissä pannulle. Neste saa pulputella rauhallisesti joten hellaa kannattaa pitää keskilämmöllä. Sekoittele koko ajan, kun neste näyttää haihtuvan pannulta sitä voi taas kaataa lisää.
Lisää viini ja jatka keittämistä kunnes ryynit alkavat pehmetä ja olet käyttänyt kaiken sieniliemen. Samaan aikaan ehdit pilkkoa kanttarellit ja kuullottaa niitä voissa.
Lisää paistetut kanttarellit ohraton sekaan.
Sekoita joukkoon ranskankerma. Mausta ohratto suolalla ja pippurilla sekä yrteillä. Lopuksi lisää vielä juustoraaste ja anna sen sulaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti