Blogini on ollut jonkin aikaa epämääräisellä lomalla mutta näin syksyn tullen on aika palata hellan ja näppäimistön väliin. Innostuin leipomaan puolukkamuffinsseja sillä löysin pakkasesta vielä muutaman rasiallisen marjoja ja muutkin aineet löytyivät sopivasti kaapista. Muffinssit pyöräyttää helposti vaikka näin arki-iltana ja reseptiä voi tietysti soveltaa käyttämällä muitakin marjoja.
Puolukkamuffinssit (n. 25 kpl)
4 munaa
2 dl sokeria
2 dl luonnonjugurttia
200 g voita
5 dl vehnäjauhoja
3 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
50 g hasselpähkinärouhetta
n. 4 dl puolukoita
muffinssivuokia paistamiseen
Lämmitä uuni 200 °C:een. Sulata voi kattilassa ja anna jäähtyä hetken. Sekoita munat ja sokeri keskenään (ei tarvitse vaahdottaa). Kaada joukkoon rasva ja jogurtti. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää seokseen. Sekoita lopuksi puolukat taikinaan ja annostele muffinssivuokiin. Paista noin 20 minuuttia uunin keskitasossa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti