tiistai 17. huhtikuuta 2018

Keväiset yrttiletut ja rahkatsatsiki

Kevät tulee jo kohinalla ja yrteillä on kiva lisätä keväistä fiilistä ruoanlaittoon. Idea tähän reseptiin löytyi Meine gute Landküche-lehdestä ja muokkasin reseptiä hiukan omaan makuun sopivammaksi. Kastikkeesta tuli hieman tsatsiki-tyyppinen kun lisäsin siihen kurkkua, vaihdoin myös ohjeessa olleen smetanan vähän kevyempään kermaviiliin. Letut ovat yllättävän täyttäviä vaikka ensin vähän epäilinkin miten tälläinen kasvisruoka pitää nälän poissa. Kastike kuitenkin koostuu pääasiassa rahkasta ja lisäksi mukana on myös keitettyä kananmunaa joten proteiiniakin löytyy. Lettujen kaverina voi myös halutessaan tarjoilla vaikkapa paistettua kanaa jos pelkkä soosi ja lätyt tuntuu liian keppoiselta kombolta.



Yrttiletut ja rahkatsatsiki 

4 dl   maitoa
3      munaa
3 dl   vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
3/4 dl vissyä
75 g   voita sulatettuna (+ paistamiseen)
basilikaa
persiljaa
timjamia

Sulata voi ja anna jäähtyä hieman. Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki, lisää maito, jauhot ja suola. Silppua yrtit ja vatkaa joukkoon. Lisää sula voi ja lopuksi vissy. Anna taikinan turvota noin vartti ennen paistamista. Taikinasta tulee noin 6-7 isoa lettua.

----

250 g  maitorahkaa
1 dl   kermaviiliä
1      muna
1      valkosipulinkynsi
1/2 tl sinappia
6      retiisiä
pari kevätsipulin vartta
pala kurkkua
suolaa
pippuria

Keitä kananmuna (n. 10 min.), kuori ja muussaa kulhossa haarukalla pieneksi. Lisää rahka ja kermaviili. Pilko retiisit suikaleiksi, silppua kevätsipuli, hienonna valkosipuli ja raasta kurkku. Purista ylimääräiset nesteet kurkusta ja sekoita kasvikset kastikkeeseen.  Mausta sinapilla, suolalla ja pippurilla. Halutessasi voit myös lisätä yrttimausteita kastikkeeseen (esim. provencen yrtit).





Alkuperäinen resepti (Meine gute Landküche, März/April 2018)


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti