maanantai 30. huhtikuuta 2018

SAVU



Reilu kuukausi takana Saksassa asumista ja nyt jo koti-ikävä? No ei sentään mutta onhan sitä nyt kuitenkin kiva nähdä pieni pala Suomea täällä Berliinin sykkeessä. Sauli Kemppaisen uusin ravintola SAVU ei tosin keskity pelkästään suomalaisiin makuihin vaikka monia tuttuja raaka-aineita listalta löytyikin. Keittiö on pikemminkin fuusio espanjalaista, italialaista ja skandia. Herkullinen kattaus tiedossa siis!

Ravintolan sisustus sen sijaan on skandinaavisen tyylikäs, kivoina elementteinä on käytetty koivua ja sammalta. Astiastoa on myös varta vasten suunniteltu yhteistyössä Pentikin kanssa ja jokainen lautanen on käsin maalattu yksilö.







Ennen alkupaloja itse keittiömestarikin ehti käydä toivottamassa meidät tervetulleeksi ja kertoi vähän ravintolan filosofiasta. Olikin vaihteeksi hauska rupatella suomeksi jossain. Suosituksen mukaan päätimme ottaa neljä kattausta, joka olikin varsin sopiva määrä. Vaikka annoskoot olivat suht pieniä niin nälkäisenä ei tarvinnut lähteä kotiin. Hinta on myös tämän tason paikaksi varsin edullinen, 4 ruokalajia maksaa 59€ per nuppi.




Ensimmäisenä pöytään ilmestyi keittiön tervehdys joka oli todennäköisesti suussasulavinta kanaa jota olen ikinä maistanut. Olisipa pitänyt kysyä resepti!





Leipävalikoima sisälsi ruisnäkkäriä, tilli-focacciaa ja saaristolaislimppua. Kaverina tarjoiltiin kolmea eri levitettä; voita, savulohitahnaa ja schmalzia joka olikin vinkeä tuttavuus. Normaalisti schmalz tehdään possun ihrasta mutta tämä oli tehty naudasta. Maku toi kuitenkin jännästi mieleen pekonin ja olikin koko levitevalikoimasta oma suosikkini.

Varsinaiseksi alkuruoaksi tilasimme kummatkin poroa (kuva ylhäällä). Poroa ei täältä Berliinistä taida juuri mistään saada joten tilaisuus täytyi hyödyntää. Annoksen hauska yksityiskohta oli kuivattu poron sydän jota raastettiin pinnalle. Todella maukas ja yhdistelmä karpaloa, palsternakkaa ja mehevää poronlihaa.





Väliruoat ylittivät odotuksemme täysin, hummerikeitossa oli mahtava ja tiivis hummerin maku ja tryffelirisotto oli aivan taivaallista. Voisin syödä molempia vaikka kattilallisen... Hyvä kuitenkin että annoskoot olivat maltillisia sillä lisää oli vielä tulossa.





Pääruokaa saimme odotella jonkin tovin, mutta toisaalta oli hyvä että ruoka ehti rauhassa laskea. Mikäs siinä samppanjalasin ääressä tuumailessa. Pääruoiksi tilasimme molemmat kalaa, itse otin turskan ja mieheni valitsi kuhan. Kuha-annos oli simppeli, kuhaa, porkkanaa ja oliivia. Turska oli monipuolisempi; kalaa kahdella tapaa, pieniä tortellinejä ja simpukkakastiketta sekä tilliä. Annokset olivat erittäin maukkaita, mutta ihan väliruokien tasolle ei enää päästy.




Jälkiruoaksi tilasin lakkaa Skyr-pannacottan ja churron kera. Pieni makea päätös illalliselle on aina paikallaan ja tästäkin jäi hyvä maku suuhun. Mieheni tilasi juustojälkiruoan jossa oli espanjalaista Valdeon-sinihomejuustoa yhdistettynä raparperiin ja lakritsiin. Yllättävä ja hauska yhdistelmä, toimi erittäin hyvin yksiin italialaisen jälkiruokaviinin kanssa.




Voin lämpimästi suositella visiittiä SAVUssa muillekin Berliinissä asuville ja reissaaville, erinomaista ruokaa, hyvä hinta-laatusuhde ja ystävällinen palvelu saavat varmasti palaamaan tänne uudestaan. :)




Jos haluat seurata kokkien työskentelyä lähemmin kannattaa pyytää ns. chef's table keittiön vierestä. Ikkunan takaa pääsee tarkkailemaan mitä kyökin puolella tapahtuu.




Ravintola sijaitsee osoitteessa

Kurfürstendamm 160
10709 Berlin


Kannattaa ottaa esimerkiksi U7-metro ja tulla sillä aivan korttelin päässä sijaitsevalle Adenauerplatzin asemalle. 

https://www.savu.berlin/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti