keskiviikko 10. tammikuuta 2018

Budapest-leivos mustaherukoista

Budapest-leivos saattaa äkkiseltään kuulostaa hienolta ja monimutkaiselta, mutta sen leipominen ei paljonkaan eroa tavallisen kääretortun tekemisestä. Vaihdoin täytteeseen kotimaiset mustaherukat ja kuorrutin tortun suklaan sijaan kinuskilla. 



Mustaherukka-Budapest 

4     valkuaista
1½ dl sokeria 
1 dl  mantelijauhoa
1 dl  hasselpähkinärouhetta
½ dl  perunajauhoja

2 dl  vispikermaa
½ dl  kinuskikastiketta
200 g mustaherukoita

koristeluun kinuskikastiketta




Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Erottele valkuaiset ja vaahdota ne kovaksi vaahdoksi samalla lisäten joukkoon sokerit.


Sekoita joukkoon mantelijauhe ja pähkinärouhe. Sihtaa mukaan myös perunajauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä leivinpaperoidulle pellille ja paista uunin keskitasolla n. 20 minuuttia.


Anna jäähtyä ja irrota pohja varovasti leivinpaperista.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon kinuski. Käännä pohja ja levitä kinuskikerma ja mustaherukat päälle. Rullaa kääretortuksi. Koristele kinuskiraidoilla.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti