Olen aina vähän vierastanut silakoita mutta päätin opetella syömään nyt niitäkin. Lähdin kehittelemään reseptiä jossa olisi vähän kermaisuutta pehmentämässä silakoiden voimakasta makua ja kieltämättä lopputulos onnistui paremmin kuin hyvin. Silakkarullat ovat lisäksi helppoja valmistaa eivätkä ne vaadi kovin montaa raaka-ainetta. Hopeakyljet eivät myöskään maksa maltaita joten kotimaista kalaa voi valmistaa pienemmälläkin budjetilla.
Silakkarullat
n. 500g silakkafileitä
1 prk chilituorejuustoa
200 g ranskankermaa
suolaa
pippuria
paprikamaustetta
tuoretta persiljaa
(sitruunamehua)
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Voitele silakkafileiden sisäpuolet tuorejuustolla ja rullaa uunivuokaan.
Ripottele suolaa fileiden päälle
Sekoita ranskankerma, mausteet ja silputtu persilja. Levitä seos tasaisesti silakkarullien päälle.
Paista uunin keskitasolla 25 minuuttia. Nauti esimerkiksi ruisleivän kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti