sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Berlin Salz und Zucker – eli Suomalaisen Ruokalokin maastamuutto



Heipä hei blogini lukijat! Terveisiä aurinkoisesta Berliinistä 🌞 Kuten huomaatte Suomalainen Ruokaloki on kokenut pienen muodonmuutoksen sillä maaliskuun alussa pakkasin pannut ja kattilat ja suuntasin kohti Saksaa. Nyt kun olen viimein päässyt asettumaan taloksi uudessa kodissani on taas aikaa päivittää blogiakin.

Berlin Salz und Zucker tulee jatkossakin sisältämään sekä suolaisia että makeita reseptejä sekä ravintolatärppejä täällä päin pyöriville. Olenkin ehtinyt tässä vierailla muutamassa suosittelemisen arvoisessa paikassa joten jos lomareissu Berliiniin houkuttelee niin tässä muutama maukas safkapaikka:

Peking Ente

Todella hyvää Pekingin ankkaa ja herkullisia dim sumeja. Sijainti aivan Mall of Berlinin vieressä joten shoppailureissulla on helppo pysähtyä tähän evästämään.



http://www.peking-ente-berlin.de/

Voßstraße 1, 10117 Berlin


Deponie No.3 ja Wiesenstein

Jos kaipaat perinteistä saksalaista ruokaa niin parikin hyvää paikkaa tulee mieleeni. Näissä myös annoskoot ovat varsin saksalaisia joten ravintolaan kannattaa mennä nälkäisenä :D

Deponie No.3 sijaitsee keskustassa suht lähellä Friedrichstraßen juna-asemaa. Tähän käpyttelee myös nopeasti museokierroksen päätteeksi jos tulee ns. museosaaren suunnalta. Ruoka on hyvää ja edullista, valikoimaa löytyy currywurstista eisbeiniin ja schnitzeliin.




http://www.deponie3.de/

Georgenstraße 5, 10117 Berlin


Wiesenstein sijaitsee Schönebergissä Viktoria Luise Platzilla johon pääsee suoraan U4-metrolla. Mikään varsinainen hipsteripaikka tämä ei ole vaan asiakaskunta näytti molemmilla käyntikerroilla koostuvan lähinnä +50-vuotiaista mutta mitäpä tuosta jos ruoka on hyvää. Ravintola on muutenkin mukavan rauhallinen sillä taustalla ei pauhaa radio tai muukaan musiikki. Ruokalistalta löytyy spätzleä, maultascheneita ja erilaisia liharuokia.




http://www.wiesenstein.de/restaurant-viktoria-luise/

Viktoria-Luise-Platz 12a, 10777 Berlin


Las Olas 

Tapasteluun suosikkipaikkani löytyy Alexanderplatzilta. Hyvä viinilista ja herkulliset, reilun kokoiset tapas-annokset. Olen havainnut että täällä noin 5 eri lajia tapasta riittää enemmän kuin hyvin kahdelle. Listalla on myös paellaa ja kala- ja liharuokia.




http://las-olas.de/en/

Karl-Liebknecht-Straße 29, 10178 Berlin


Il Nuovo 

Tämä ravintola sijaitsee vähän syrjässä turistien reiteiltä mutta jos satut eksymään Baumschulenwegin alueelle niin täältä löytyy hinta-laatusuhteeltaan erinomainen italialainen ravintola. Listalta löytyy pastaa, pizzaa ja muita italialaisia herkkuja. 


https://trattoriailnuovo.de/


Baumschulenstraße 69, 12437 Berlin

Lisäksi KaDeWen ruokamaailmasta voisin tehdä kokonaan oman postauksen mutta säästetään se hieman myöhemmäksi. Mielenkiinnolla odotan myös Jouni Kemppaisen SAVU-ravintolan avajaisia tässä huhtikuun lopulla, täytyy varata pöytä ja käydä kurkistamassa minkälainen paikka on kyseessä. 
Resepteihinkin olen jo löytänyt inspiraatiota paikallisista ruokalehdistä. Täytyy vielä kääntää reseptit ja testailla ja tuunailla niin että ne toimivat myös suomalaisessa keittiössä.
Maukasta kevään jatkoa, palataan pian :)

 


2 kommenttia:

  1. Hei, kiva blogi! Onko Facessa ”Ulkosuomalaisten blogit” tuttu ryhnä? Tervetuloa sinne, blogillesi löytyisi sieltä varmasti uusia lukijoita ☺️

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä, taidankin liittyä myös sinne :)

    VastaaPoista