torstai 23. helmikuuta 2017

Karitsalihapullat ja jogurttikastike

Lampaan jauheliha tuo vaihtelua tavallisiin lihapulliin ja raikkaan jogurttikastikkeen sekoittaa nopeasti. Lisäkkeeksi suosittelen tietysti keitettyjä kotimaisia perunoita.



Karitsalihapullat

400 g karitsan jauhelihaa
2 kananmunaa
1 iso sipuli
1 dl turkkilaista jogurttia
100 g valkosipulituorejuustoa
1 viipale vaaleaa leipää

maustamiseen suolaa, pippuria ja paprikajauhetta

paistamiseen öljyä tai juoksevaa margariinia


Hienonna sipuli pieniksi kuutioiksi ja kuullota rasvassa pannulla. Sekoita munat ja jauheliha keskenään,lisää jogurtti ja tuorejuusto sekä murustettu leipä. Sekoita hieman jäähtyneet sipulit ja mausta. Jos taikina tuntuu liian löysältä voit lisätä korppujauhoja tai leipämurua. Paista pannulla kauniin ruskeiksi kunnes lihapullat ovat kypsiä.  




Jogurttikastike

2 dl turkkilaista jogurttia
1 dl kurkkusalaattia
tuoretta minttua ja ruohosipulia hienonnettuna
suolaa ja pippuria maun mukaan

Sekoita aineet keskenään ja anna maustua jääkaapissa hetken.



Reseptin kaikki raaka-aineet olivat pippuria ja suolaa lukuunottamatta kotimaisia :)






 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti