Kermainen maksakastike (3-4 annosta)
300 g broilerinmaksaa
100 g pekonia
1 iso sipuli
3 valkosipulin kynttä
1,5 dl kermaa
2 rkl sinappia
1-2 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl rakuunaa
pippuria
suolaa
rypsiöljyä paistamiseen
Sulata maksaviipaleet mikäli et ole löytänyt tuoretta broilerinmaksaa. Huuhtele maksapalat ja poista niistä kalvot. Paloittele maksapalat pienemmiksi. Pilko sipuli ja valkosipulit, kuullota hetki pannulla öljyssä ja lisää kuutioitu pekoni. Ruskista kevyesti ja lisää myös maksapalat. Paista keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää kerma ja mausta kastike, anna kiehua miedolla lämmöllä vielä noin 5 minuuttia.
Maksakastikkeen kanssa sopii hyvin perunamuusi tai keitetyt perunat. Maku on pehmeän kermainen mutta broilerinmaksan mieto maku ei kuitenkaan peity tässä. Maksa ei ole myöskään mitenkään erityisen kallista apetta, tämä paketti kustansi noin 2,5 €.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti