sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Mikä maksaa?!

Maksaa tulee tilattua ravintoloissa silloin tällöin ja kotonakin sitä kuluu maksalaatikon ja maksamakkaran muodossa, mutta jostain syystä en ole vielä uskaltautunut kokkaamaan siitä itse mitään. Päätin nyt kuitenkin voittaa turhat pelkoni ja tarttua broilerinmaksapakettiin. Broilerinmaksaa löytyy ainakin suurempien kauppojen pakasteosastoilta joten rohkeasti kokeilemaan :) 



Kermainen maksakastike (3-4 annosta)

300 g broilerinmaksaa
100 g pekonia
1 iso sipuli
3 valkosipulin kynttä 
1,5 dl kermaa
2 rkl sinappia
1-2 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl rakuunaa
pippuria
suolaa 
rypsiöljyä paistamiseen

Sulata maksaviipaleet mikäli et ole löytänyt tuoretta broilerinmaksaa. Huuhtele maksapalat ja poista niistä kalvot. Paloittele maksapalat pienemmiksi. Pilko sipuli ja valkosipulit, kuullota hetki pannulla öljyssä ja lisää kuutioitu pekoni. Ruskista kevyesti ja lisää myös maksapalat. Paista keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää kerma ja mausta kastike, anna kiehua miedolla lämmöllä vielä noin 5 minuuttia.

Maksakastikkeen kanssa sopii hyvin perunamuusi tai keitetyt perunat. Maku on pehmeän kermainen mutta broilerinmaksan mieto maku ei kuitenkaan peity tässä. Maksa ei ole myöskään mitenkään erityisen kallista apetta, tämä paketti kustansi noin 2,5 €.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti