torstai 27. huhtikuuta 2017

Elovena-kakku

Inspiroiduin kokeilemaan hieman terveellisempää versiota perinteisestä juustokakusta. Käytin kakkuun uudistuneita Elovena-välipalarahkoja, välipalajuomaa sekä välipalakeksejä. Syntyi herkullinen kaura-vadelmakakku ja ohje tulee tässä :)


Elovena-kakku

6 kpl (á 30g) Elovena Tumma suklaa-välipalakeksejä
75 g voita (sulatettuna)
3 prk Elovena Vaniljainen vadelma-välipalarahkaa
1 tlk Elovena Metsämarja-välipalajuomaa
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
7 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua tai marjamehua
n. 1 L vadelmia

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon välipalarahkojen mysli sekä sulatettu voi. Painele irtoreunaisen vuoan (n.⌀ 25 cm) pohjalle tasaiseksi kerrokseksi ja laita jääkaappiin jähmettymään sillä välin kun sekoitat täytteen.



Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Yhdistä rahka, välipalajuoma ja sokerit. Vatkaa tasaiseksi seokseksi. Puristele pehmenneet liivatteet enimmästä vedestä ja laita pieneen kattilaan mehun kanssa. Kuumenna kunnes liivatteet ovat sulaneet mehun sekaan ja anna jäähtyä hieman. Vatkaa liivatemehu rahkatäytteen sekaan ja kaada seos kakkuvuokaan. Anna jähmettyä ainakin 4 tuntia.







Koristele kakku vadelmilla. Halutessasi voit tehdä vielä marjamehusta ja liivatteesta kiilteen pinnalle, mutta kakku maistui hyvin ilmankin. Kakkua voi myös helposti varioida vaihtamalla vadelmat esimerkiksi mustikoihin tai mansikoihin.






 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti