lauantai 1. huhtikuuta 2017

Salaattipiiras Mifu-täytteellä

Kokeiluni lihankorvikkeiden kanssa sai tänään jatkoa kun sain ensimmäisen blogivieraan. Ystäväni Maaria pistäytyi keittiössäni ja toi mukanaan purkillisen Mifua jota emme olleet kumpikaan aikaisemmin maistaneet. Jotain siitä piti kuitenkin kehittää joten päädyimme trendikkääseen salaattipiiraaseen. Mifu muistuttaa rakenteeltaan ja maultaan hyvin paljon raejuustoa ja kyseessä onkin maitoproteiinivalmiste. Mifua on saatavana maustamattomana sekä erilaisilla mausteilla, tänään testaamamme Mifu oli maustettu tomaatilla ja yrteillä. Jos Mifu epäilyttää tai ei muuten maistu, sen voi reseptissä myös helposti korvata esimerkiksi salaattijuustolla.


Mifu-salaattipiiras

pohja:

250 g porkkanasosetta
75 g voita sulatettuna
2,5 dl vehnäjauhoa
1/2 tl leivinjauhetta
suolaa



Lämmitä uuni 200 °C:een. Sulata voi, anna jäähtyä hieman ja sekoita porkkanasoseen kanssa. Sekoita joukkoon jauhot, suola ja leivinjauhe. Levitä pyöreään piirasvuokaan tasaisesti ja paista noin 10-15 minuuttia kunnes pohja on kypsä.





täyte:

1 prk Mifua (välimeren tomaatti)
1 iso tai 2 pientä punasipulia
tomaattia
kurkkua
jääsalaattia
suolaa
pippuria
basilikaa



Kuullota silputtu sipuli ja Mifu pannussa. Levitä jäähtyneen piiraspohjan päälle. Pilko tomaatti ja kurkku, revi salaatti ja asettele täytteen päälle. Ripottele pinnalle suolaa, pippuria sekä basilikaa. 




Salaattipiiras on raikas versio perinteisestä piirakasta, suosittelen testaamaan :)

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti