Appelsiinisuklaakakku
200 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
200 g appelsiinilla maustettua rahkaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
100 g appelsiinisuklaata (+ 100 g koristeluun)
juoksevaa margariinia voiteluun
jauhottamiseen korppujauhoja, kaakaojauhetta tai kookoshiutaleita
Lämmitä uuni 175:een asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka.
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri, lisää sitten munat ja rahka, vatkaa tasaiseksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja sihtaa taikinan joukkoon samalla sekoittaen.
Rouhi suklaa ja sekoita taikinaan. Lusikoi taikina kakkuvuokaan ja tasoita pinta. Paista uunissa alimmalla ritilätasolla noin tunti.
Kun kakku on paistunut ota se suht pian pois vuoasta. Paloittele loput suklaapalat kuuman kakun päälle ja anna sulaa. Voit halutessasi koristella kakkua esimerkiksi nonparellein.
Sitruunarahka sopii erinomaisesti rahkatortun täytteeksi. Vaikka kakku ei ulkonäöllisesti ole kovin erikoisen näköinen, sen maku on kuitenkin raikas ja koostumus kuohkea.Täydellinen pääsiäisajan leivonnainen siis.
Sitruunainen rahkatorttu
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
juoksevaa margariinia voiteluun
täyte:
400 g sitruunarahkaa
3 munaa
2 rkl perunajauhoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
Lämmitä uuni 175:een asteeseen ja voitele irtopohjavuoka. Vatkaa huoneenlämöinen voi ja sokeri keskenään. Vatkaa joukkoon muna ja lisää jauhot. Taputtele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
Valmista täyte sekoittamalla rahka ja munat. Vatkaa joukkoon kuiva-aineet. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja paista alimmalla ritilätasolla noin tunti.
Leipomiseen käytin Valion maustettuja rahkoja
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti