Nyt on sopiva hetki tyhjentää pakastinta marjoista. Helppo ja herkullinen mustikkapiirakka saa pullamaisen maun kardemummasta ilman pullan vaivaamista.
Mustikkapiirakka
Pohja
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
1 kananmuna
1 dl juoksevaa margariinia/ sulatettua voita
1 dl vaniljajogurttia
Täyte
4 dl mustikoita
2 dl vaniljajogurttia
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
Lämmitä uuni 200 °C:een. Sekoita ensin kuivat aineet kulhossa. Lisää joukkoon muna, margariini/voi ja vaniljajogurtti. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä voideltuun piirakkavuokaan.
Ripottele pinnalle mustikat ja sekoita jogurtti, sokerit ja kananmuna keskenään. Levitä mustikoiden päälle ja paista alimmalla ritilätasolla 35 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti