lauantai 22. huhtikuuta 2017

Maailman paras mustikkapiirakka

Nyt on sopiva hetki tyhjentää pakastinta marjoista. Helppo ja herkullinen mustikkapiirakka saa pullamaisen maun kardemummasta ilman pullan vaivaamista.



Mustikkapiirakka

Pohja

3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
1 kananmuna
1 dl juoksevaa margariinia/ sulatettua voita
1 dl vaniljajogurttia

Täyte

4 dl mustikoita
2 dl vaniljajogurttia
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna



Lämmitä uuni 200 °C:een. Sekoita ensin kuivat aineet kulhossa. Lisää joukkoon muna, margariini/voi ja vaniljajogurtti. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä voideltuun piirakkavuokaan.







Ripottele pinnalle mustikat ja sekoita jogurtti, sokerit ja kananmuna keskenään. Levitä mustikoiden päälle ja paista alimmalla ritilätasolla 35 minuuttia.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti