Hedelmäkakut maistuvat joulun alla, tämä herkullinen kakku maustetaan konjakilla. Tässä helppo resepti esimerkiksi joulumyyjäisiin tai omaan kahvipöytään :)
Jouluinen hedelmäkakku
150 g voita
1 dl vettä
1 dl konjakkia
4 munaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
300 g kuivattuja hedelmiä, esim. hedelmämixiä, kirsikoita ja
appelsiininkuoripaloja
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Kiehauta konjakki ja vesi. Sulata voi kattilassa, yhdistä siihen konjakkivesi. Anna jäähtyä.
Vaahdota munat ja sokeri. Siivilöi joukkoon jauhot ja sekoita voi-konjakkiseos taikinaan.
Pyörittele hedelmät pienessä määrässä jauhoja. (Kirsikat kannattaa puolittaa). Sekoita tasaisesti taikinaan.
Voitele ja jauhota kakkuvuoka, itse käytin jauhottamiseen sokeria. Paista uunissa alatasolla noin tunti tai kunnes kakku on kypsä. Mikäli kakku tuntuu tummuvan liikaa, voit laittaa päälle foliota.
Vinkki!
Kakkutaikinaan voit myös lisätä hasselpähkinä- tai mantelirouhetta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti