perjantai 24. marraskuuta 2017

Viikonlopun slowfood-herkku: makkara-kaalivuoka

Mausteiset makkarat ja pikantti hapankaali tuovat makua tähän kermaisen täyteläiseen makkara-kaalivuokaan. Tämä helppo vuokaruoka muhii pari tuntia uunissa mutta lopputulos on odottelun arvoista.





Herkullinen makkara-kaalivuoka 

550 g  makkaraa, esim. braatwurstia tai krakowan makkaraa
1 iso  punasipuli
400 g  (valkosipuli-)hapankaalia
300 g  punakaalia
200 g  ranskankermaa
3 rkl  sinappia
suolaa
pippuria
öljyä paistamiseen




Lämmitä uuni 150 asteeseen. Suikaloi sipuli.


Paloittele makkarat ja paista öljyssä sipulien kera kunnes ne ruskistuvat hieman.


Suikaloi punakaali ohuiksi suikaleiksi ja sekoita hapankaalin kanssa vuoassa. Lisää joukkoon makkara-sipuliseos.


Sekoita ranskankerma, sinappi ja mausteet. Kaada vuokaan ja sekoita tasaisesti.




Paista vuokaa noin 2 tuntia uunin alatasolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti