maanantai 22. heinäkuuta 2019

Porkkanainen kasvissosekeitto

Helppoa, herkullista ja kevyttä arkiruokaa, joka valmistuu nopeasti? Kasvissosekeitto maistuu aina ja sitä voi varioida lähes loputtomasti yhdistelemällä eri kasviksia. Tämän reseptin juju on porkkanamehussa ja kanaliemifondissa. Lopuksi keitto viimeistellään tuorejuustolla. Tällä kertaa käytin aurinkokuivatun tomaatin makuista tuorejuustoa, mutta myös valkosipuli- ja yrttituorejuustot sopivat keittoon hyvin.



Kasvissosekeitto (n. 5 annosta) 

500 g  porkkanaa
2      isoa perunaa
2      valkosipulin kynttä
pala   purjoa
pala   selleriä
       oliiviöljyä
1 L    porkkanamehua 
1 kpl  kanaliemifondia (esim. Knorr)
150 g  tuorejuustoa (esim. aurinkokuivattu tomaatti)
       timjamia
       persiljaa
       suolaa
       pippuria








Kuori ja paloittele kasvikset. Kuullota hetki kattilassa pienessä määrässä öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla.






 
Lisää porkkanamehu, kanaliemifondi ja timjami. Keitä miedolla lämmöllä noin 25 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä.




Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää joukkoon tuorejuusto sekä hienonnettu persilja. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. 

Tarjoa keiton kanssa esimerkiksi tuoreita sämpylöitä ja raejuustoa.





 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti