Nämä suklaiset kirsikkamuffinit ovat saaneet inspiraationsa klassisesta Schwarzwaldin kakusta. Kirsikkasato on juuri parhaimmillaan, joten tuoreet kirsikat kannattaa hyödyntää leipomiseen. Reseptin kuorrute on aika makea, vaihtoehtoisesti voit kuorruttaa kuppikakut esimerkiksi kermavaahto-tuorejuustoseoksella.
Ps. Resepti perinteiseen Schwartzwaldin kakkuun löytyy täältä
Suklaiset kirsikkamuffinit (n. 15 kpl)
2½ dl sokeria
125 g voita
2 kananmunaa
3/4 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoa
1/2 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
100 g tummaa suklaata
200 g tuoreita kirsikoita
kuorrute:
125 g mascarpone-juustoa
50 g voita
5 dl tomusokeria
(vaniljasokeria)
koristeluun tuoreita kirsikoita ja halutessasi suklaalastuja
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vatkaa voi ja sokeri kulhossa, vatkaa joukkoon kananmunat ja maito.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan.
Rouhi suklaa veitsellä. Poista kirsikoista kivet, paloittele kirsikat ja valuta ylimääräinen neste pois. Sekoita suklaarouhe ja kirsikat taikinaan.
Jaa taikina muffinivuokiin ja paista uunin keskitasolla 30-35 minuuttia. Vatkaa kuorrutteen aineet keskenään ja kuorruta muffinit jäähtyneenä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti