torstai 25. heinäkuuta 2019

Saksalainen kirkas perunasalaatti ja helppo punakaaliraaste

Perunasalaatti on yksi saksalaisen keittiön klassikoista. Pottusalaattia löytyy täälläkin tuttuun tapaan majoneesilla ryyditettynä, mutta myös perinteisellä baijerilaisella tyylillä. Perunasalaatti sopii niin lisukkeeksi Wienin leikkeelle, grilliruoan kaveriksi kuin buffetpöytäänkin. Valmistin tällä kertaa tätä perinneherkkua bratwurstien seuraksi ja kylkeen tein vielä raikkaan raastesalaatin punakaalista ja omenasta. Guten Appetit!




Perinteinen saksalainen perunasalaatti 

1 kg  perunaa (kiinteälajikkeisia) 
2     pientä sipulia
      ruohosipulia 
2 dl  kasvislientä
6 rkl valkoviinietikkaa
100 g suolakurkkukuutioita
(kapriksia)
6 rkl oliiviöljyä
2 rkl rakeista sinappia
suolaa
pippuria





Keitä perunat kypsiksi ja viipaloi ne jäähtyneenä. Pilko sipulit ja noin puolikas puntti ruohosipulia perunoiden joukkoon.







Kiehauta kasvisliemi ja puolet etikasta kattilassa ja kaada perunoiden joukkoon. Sekoita hyvin ja siirrä jääkaappiin maustumaan noin puoleksi tunniksi.




Lisää salaatin joukkoon suolakurkut ja halutessasi kaprikset. Sekoita öljy, loput viinietikasta, sinappi ja mausteet keskenään ja pyörittele huolellisesti salaattiin. Laita jääkaappiin ja anna makujen tasaantua muutama tunti tai yön yli.








Helppo ja raikas kaali-omenaraaste 

500 g  punakaalia
1      hapan omena
1      punasipuli
4 rkl  punaviinietikkaa 
suolaa
pippuria





Raasta kaali ja kuorittu omena. Hienonna sipuli ja sekoita raasteen jokkoon. Mausta etikalla, suolalla ja pippurilla. Anna maustua jääkaapissa.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti