Perinteinen saksalainen perunasalaatti
1 kg perunaa (kiinteälajikkeisia)
2 pientä sipulia
ruohosipulia
2 dl kasvislientä
6 rkl valkoviinietikkaa
100 g suolakurkkukuutioita
(kapriksia)
6 rkl oliiviöljyä
2 rkl rakeista sinappia
suolaa
pippuria
Keitä perunat kypsiksi ja viipaloi ne jäähtyneenä. Pilko sipulit ja noin puolikas puntti ruohosipulia perunoiden joukkoon.
Kiehauta kasvisliemi ja puolet etikasta kattilassa ja kaada perunoiden joukkoon. Sekoita hyvin ja siirrä jääkaappiin maustumaan noin puoleksi tunniksi.
Lisää salaatin joukkoon suolakurkut ja halutessasi kaprikset. Sekoita öljy, loput viinietikasta, sinappi ja mausteet keskenään ja pyörittele huolellisesti salaattiin. Laita jääkaappiin ja anna makujen tasaantua muutama tunti tai yön yli.
Helppo ja raikas kaali-omenaraaste
500 g punakaalia
1 hapan omena
1 punasipuli
4 rkl punaviinietikkaa
suolaa
pippuria
Raasta kaali ja kuorittu omena. Hienonna sipuli ja sekoita raasteen jokkoon. Mausta etikalla, suolalla ja pippurilla. Anna maustua jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti