maanantai 16. syyskuuta 2019

Mausteinen chorizopata

Pataruoat maistuvat syksyllä kun ilmat viilenevät. Mausteinen chorizopata on täyttävä ja lämmittävä päivällinen, tarjoa pataa esimerkiksi tuoreen leivän kera.




Chorizopata  

1      punasipuli
2      valkosipulinkynttä 
200 g  chorizomakkaraa 
oliiviöljyä paistamiseen
2   tl savupaprikajauhetta
2   tl chilirouhetta 
400 g  tomaattimurskaa
400 g  kikherneitä (tölkki)
3   dl kasvislientä
loraus punaviiniä
2      laakerinlehteä
kimppu timjamia
suolaa
pippuria
(persiljaa)





Hienonna sipulit ja paloittele makkara. Paista öljyssä miedolla lämmöllä kunnes sipulit hieman pehmenevät. Lisää chili ja savupaprika.



Lisää kattilaan tomaattimurska, valutetut ja huuhdellut kikherneet sekä kasvisliemi. Kaada joukkoon myös punaviini ja lisää laakerinlehdet ja timjami pataan. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 45 minuuttia välillä sekoitellen. 

Nosta timjaminoksat ja laakerinlehdet padasta. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla sekä halutessasi lisää joukkoon silputtua persiljaa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti