maanantai 30. syyskuuta 2019

Omenajuustokakku uunissa

Tänään täällä on vihmonut vettä vaakatasossa ja pihalla kävi sellainen pyörremyrsky ettei paljon tehnyt mieli nokkaansa ulos pistää. Mikäpäs siis sen mukavampaa kuin hyöriä köökissä kun syysmyrsky tuivertaa ulkona. Tarkoitus oli leipoa omenastruudelia, mutta suunnittelemani tuorejuustotäyte muuttui jostain syystä vatkatessa aivan liian nestemäiseksi, joten oli sitten keksittävä jotain ihan muuta. Pienen hetken pähkäiltyäni totesin että tässähän on juustokakkuaineet kasassa ja lennosta struudeli vaihtuikin omenakakkuun. Loppujen lopuksi takaisku kääntyi voiton puolelle ja blogiinkin syntyi uusi herkullinen resepti. Kardemumma ja kaneli antavat kakkuun mukavan syksyisen mausteen.



Omenainen juustokakku  

150  g  voita
1½   dl sokeria
1       kananmuna
3    dl vehnäjauhoa
1    tl leivinjauhetta
2    tl vaniljasokeria
2    tl kardemummaa

2-3     hapanta omenaa
300  g  tuorejuustoa
2       kananmunaa
1½   dl sokeria
1   rkl tärkkelystä (peruna- tai maissijauhoa)
kanelia


Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri, lisää kananmuna ja vatkaa lopuksi keskenään sekoitut kuiva-aineet taikinaan. Painele taikina irtopohjavuokaan ja esipaista uunissa noin 10 minuuttia.

Kuori ja viipaloi omenat. Vatkaa tuorejuusto, sokeri, munat ja tärkkelysjauho kulhossa. 

Lado omenaviipaleet kakkupohjan päälle ja ripottele päälle hieman kanelia. Kaada juustotäyte vuokaan ja paista vielä noin 30-35 minuuttia uunin alatasolla.








 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti