tiistai 3. syyskuuta 2019

Uuniperunat porotäytteellä

Kävin muutama viikko sitten lomareissulla Suomessa ja tietysti hamstrasin matkalaukut täyteen ruokatuliaisia kotiin viemisiksi. Kaupasta tarttui mukaan kylmäsavuporoa ja mietinkin pitkään mihin paketillisen tätä erikoisherkkua oikein käyttäisi. Päätin kuitenkin tehdä jotain simppeliä, mutta maukasta, joten eilen herkuteltiin porotäytteisillä uuniperunoilla. 

Uuniperunat tuntuvat olevan täällä Saksassakin suosittua sapuskaa ja niitä on tarjolla useiden ravintoloiden ruokalistalla. Uuniperunoita myydään "Backkartoffel" ja "Ofenkartoffel" nimellä, mutta myös turkkilaisittain "Kumpir"-nimellä. 

Tässä resepti kuitenkin enemmän suomalaistyyliseen uunipottuun. Kylmäsavuhärkä toimii täytteessä myös yhtä hyvin.




Uuniperunat kylmäsavuporolla (2 annosta) 

2-4  isoa perunaa (jauhoinen lajike) 
rypsiöljyä

täyte:

100 g   kylmäsavuporoa tai -härkää
150 g   ranskankermaa
1   rkl makeaa sinappia 
pieni varsi kevätsipulia
tuoretta tinjamia
tuoretta persiljaa
suolaa
pippuria


Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pese perunat huolellisesti ja öljyä perunoiden pinta kevyesti. Kypsennä noin 1,5 tuntia uunin keskitasolla.

Kuutioi poroleikkeleet, silppua sipuli ja hienonna yrtit. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään ja anna maustua jääkaapissa kunnes perunat ovat valmiita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti