Koulussa pinaattiletut olivat yksi lempiruoistani ja niitä on tullut aika ajoin syötyä aikuisiälläkin. Letut ja puolukkahillo ovat yksinään vähän heppoinen eväs, joten ruokaisa salaatti sopii kylkeen paremmin kuin hyvin. Italiansalaatti saa tässä reseptissä uutta twistiä Caesar-kastikkeesta ja kaupan kuivia einesplättyjä ei jää enää kaipaamaan kun lautasella on pino omatekoisia, vastapaistettuja ohukaisia.
Pinaattilettujen kaveriksi sopii myös lämmin juuressalaatti, katso resepti syksyiseen salaattiin täältä
Italiansalaatti Caesar-kastikkeella
1½ dl makaroneja
1 tlk säilykeherneitä (140/200g)
tai pakasteherneitä
1 paprika
1 omena
1 porkkana
1 pieni sipuli
1 dl suolakurkkukuutioita tai
1 pieni suolakurkku
150 g palvikinkkua kuutioina/suikaleina
n.3 dl Caesar-salaattikastiketta
pippuria
suolaa
persilja
Keitä makaronit ohjeen mukaan kypsäksi ja huuhdo kylmällä vedellä lävikössä.
Kuori ja kuutioi omena, porkkana, sipuli ja paprika. Sekoita kulhossa makaronien, kinkun, herneiden ja suolakurkkukuutioiden kanssa. Sekoita joukkoon salaattikastike ja mausta. Silppua joukkoon pieni määrä tuoretta persiljaa ja anna maustua jääkaapissa noin tunti.
Pinaattiletut (n.24 kpl)
150 g pakastepinaattia
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
1/2 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa
Sulata pinaatti. Vatkaa munien rakenne rikki, lisää maito ja pinaatti. Siivilöi joukkoon vehnäjauho, sekoita taikinaan öljy ja suola.
Paista lettupannulla öljyssä tai voissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti