maanantai 9. syyskuuta 2019

Italiansalaatti ja pinaattiletut

Koulussa pinaattiletut olivat yksi lempiruoistani ja niitä on tullut aika ajoin syötyä aikuisiälläkin. Letut ja puolukkahillo ovat yksinään vähän heppoinen eväs, joten ruokaisa salaatti sopii kylkeen paremmin kuin hyvin. Italiansalaatti saa tässä reseptissä uutta twistiä Caesar-kastikkeesta ja kaupan kuivia einesplättyjä ei jää enää kaipaamaan kun lautasella on pino omatekoisia, vastapaistettuja ohukaisia.

Pinaattilettujen kaveriksi sopii myös lämmin juuressalaatti, katso resepti syksyiseen salaattiin täältä




Italiansalaatti Caesar-kastikkeella 

1½  dl  makaroneja 
1   tlk säilykeherneitä (140/200g) 
        tai pakasteherneitä
1       paprika
1       omena
1       porkkana
1       pieni sipuli
1   dl  suolakurkkukuutioita tai
1       pieni suolakurkku
150 g   palvikinkkua kuutioina/suikaleina
n.3 dl  Caesar-salaattikastiketta
        pippuria
        suolaa 
        persilja

Keitä makaronit ohjeen mukaan kypsäksi ja huuhdo kylmällä vedellä lävikössä.

Kuori ja kuutioi omena, porkkana, sipuli ja paprika. Sekoita kulhossa makaronien, kinkun, herneiden ja suolakurkkukuutioiden kanssa. Sekoita joukkoon salaattikastike ja mausta. Silppua joukkoon pieni määrä tuoretta persiljaa ja anna maustua jääkaapissa noin tunti.


Pinaattiletut (n.24 kpl) 

150 g  pakastepinaattia
3      munaa
3   dl vehnäjauhoja
5   dl maitoa
1/2 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa

Sulata pinaatti. Vatkaa munien rakenne rikki, lisää maito ja pinaatti. Siivilöi joukkoon vehnäjauho, sekoita taikinaan öljy ja suola.

Paista lettupannulla öljyssä tai voissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti