tiistai 17. lokakuuta 2017

Pinaattiletut ja lämmin syksyinen salaatti

Kasviksistakin saa herkullisen aterian. Pinaatti maustaa letut, salaatti kootaan paahdetusta kurpitsasta ja porkkanasta, pikkelöidystä raitajuuresta, höyrytetystä ja fritatusta lehtikaalista sekä pähkinöistä ja juustosta.





Pinaattiletut 

1 ps (150g) pinaattia
5 dl        maitoa
3 dl        ohrajauhoja
2           kananmunaa
1/2 tl      suolaa
2 rkl       rypsiöljyä

voita paistamiseen



Sulata pinaatti. Vatkaa munien rakenne rikki, sekoita joukkoon maito, pinaatti, jauhot, suola ja rasva. Anna taikinan turvota hetki ja paista voissa pannulla.



                



             Syyssalaatti




Pikkelöity raitajuuri 

3    raitajuurta
1 dl vettä
1 dl väkiviinaetikkaa
ripaus suolaa ja sokeria
rosmariininoksa

Viipaloi juurekset hyvin ohuiksi siivuiksi esimerkiksi mandoliinilla. Sekoita vesi, etikka ja mausteet keskenään, kaada seos raitajuurten joukkoon. Anna maustua muutama tunti jääkaapissa.




Paahdettu kurpitsa ja porkkana

myskikurpitsaa ja porkkanaa
rypsiöljyä
pippuria
suolaa
yrttimaustetta (esim. Scandinavian Forest)

Pilko kurpitsa ja porkkana kuutioiksi, pyörittele öljyssä ja mausta. Paahda 225 asteisessa uunissa noin puoli tuntia, paahda hetki grillivastuksen alla mikäli kasvikset jäävät vaaleiksi.





Paahda saksanpähkinät kuivalla pannulla

 

Höyrytä osa lehtikaalista kattilassa ja paista osa öljyssä pannulla. Mausta friteerattu lehtikaali suolalla.



Yhdistä salaattiaineet ja murusta joukkoon vielä juusto. Itse käytin Kolatun kuttucheddaria, mutta esimerkiksi Aura-juusto voisi sopia salaattiin. Tarjoa pinaattiletut salaatin ja puolukoiden kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti