Pinaattiletut
1 ps (150g) pinaattia
5 dl maitoa
3 dl ohrajauhoja
2 kananmunaa
1/2 tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä
voita paistamiseen
Sulata pinaatti. Vatkaa munien rakenne rikki, sekoita joukkoon maito, pinaatti, jauhot, suola ja rasva. Anna taikinan turvota hetki ja paista voissa pannulla.
Syyssalaatti
Pikkelöity raitajuuri
3 raitajuurta
1 dl vettä
1 dl väkiviinaetikkaa
ripaus suolaa ja sokeria
rosmariininoksa
Viipaloi juurekset hyvin ohuiksi siivuiksi esimerkiksi mandoliinilla. Sekoita vesi, etikka ja mausteet keskenään, kaada seos raitajuurten joukkoon. Anna maustua muutama tunti jääkaapissa.
Paahdettu kurpitsa ja porkkana
myskikurpitsaa ja porkkanaa
rypsiöljyä
pippuria
suolaa
yrttimaustetta (esim. Scandinavian Forest)
Pilko kurpitsa ja porkkana kuutioiksi, pyörittele öljyssä ja mausta. Paahda 225 asteisessa uunissa noin puoli tuntia, paahda hetki grillivastuksen alla mikäli kasvikset jäävät vaaleiksi.
Paahda saksanpähkinät kuivalla pannulla
Höyrytä osa lehtikaalista kattilassa ja paista osa öljyssä pannulla. Mausta friteerattu lehtikaali suolalla.
Yhdistä salaattiaineet ja murusta joukkoon vielä juusto. Itse käytin Kolatun kuttucheddaria, mutta esimerkiksi Aura-juusto voisi sopia salaattiin. Tarjoa pinaattiletut salaatin ja puolukoiden kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti