Löysin söpöjä kotimaisia päärynöitä kaupan heviosastolta ja mietin miten niitä voisi hyödyntää, lopputuloksena syntyivät makoisat perjantaipullat työkaverien iloksi. Sovelsin pullareseptissä omenapaistoksen ja laskiaispullan ohjeita jotka löytyvätkin jo blogista. Päärynöitä kannattaa kokeilla myös omenapaistokseen.
Päärynäpullat
pullataikina:
2 1/2 dl täysmaitoa
25 g hiivaa tai 1 ps kuivahiivaa
1 dl sokeria
2 tl kardemummaa
3/4 tl suolaa
7 dl vehnäjauhoa
100 g voita
voiteluun:
1 muna
täyte:
n. 800g päärynöitä
nokare voita
3/4 dl ruokokidesokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
Liuota tuorehiiva kädenlämpöiseen maitoon tai kuivahiiva 42°C
nesteeseen. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Vaivaa joukkoon
vehnäjauhot desi kerrallaan. Loppuvaiheessa lisää paloiteltu pehmeä voi
ja alusta taikina tasaiseksi kunnes se irtoaa kimmoisana pallona kulhon
reunoista. Anna kohota lämpimässä paikassa noin kaksinkertaiseksi.
Sillä välin voit valmistaa täytteen. Paloittele päärynät kuutioiksi ja paista keskilämmöllä voin, sokerin ja kanelin kera, noin 15 minuuttia kunnes päärynät ovat pehmeitä.
Pyörittele taikina tangoksi ja jaa noin 16 palaan jotka pyörittelet pulliksi. Paina juomalasia käyttäen jokaiseen pullaan syvennys ja voitele reunat munalla. Lusikoi täyte pulliin ja paista noin 10-15 minuuttia 225°C:n uunin keskitasolla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti