Keväällä postailin Benella-lohesta ja nyt kauppojen kalatiskiltä löytyy myös Benella-siikaa. Kotimainen siika sopii tähän helppotekoiseen ceviche-reseptiin erinomaisesti. Tästä nopea ja helppo ruoka esimerkiksi alkupalaksi tai kevyeksi iltapalaksi, rapeutta annokseen tuovat Oululaisen Jälkiuunilastut. Myös ruisnachot tai ruisnapit soveltuvat lisäkkeeksi.
Siikaceviche
300g siikaa
1/2 punasipuli
1/2 chili
4 limetin mehu
(1/2 appelsiinin mehu)
suolaa
pippuria
korianteria
ruislastuja
Poista siian nahka ja paloittele sopiviksi suupaloiksi. Suolaa siikapalat ja kuutioi sipuli ja chili pieniksi paloiksi. Sekoita siikapaloihin, purista joukkoon sitrusmehut ja mausta pippurilla. Anna maustua 10 minuuttia. Silppua joukkoon korianteri ja tarjoa esimerkiksi jälkiuunilastujen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti