keskiviikko 11. lokakuuta 2017

Vikkelä välipala: tonnikalarieskat

Heti kärkeen täytyy todeta että vaikka suosittelenkin yleensä kotimaisten kalojen käyttöä niin kaikkea ei kuitenkaan uiskentele lähivesissämme. Säilyketonnikala ei ole kovin kummoisessa maineessa, mutta siitä saa edullista ja helppoa ruokaa. Oma suosikkini on tonnikalatahna joka sopii niin leivän päälle, wrappeihin kuin ruisnappienkin kanssa dippailtavaksi. Tässä nopea ja maistuva eväs ruisrieskaan käärittynä.

Vinkki: tonnikalan voi korvata myös 400 g:lla lämminsavulohta.



Tonnikalarulla 

3 prk tonnikalaa 
175 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl  turkkilaista jogurttia
1/2   suolakurkku
kevätsipulia tai puolikas punasipuli
nippu tilliä
suolaa
pippuria
chilijauhetta (tai paprikajauhetta)

salaattia
ruisrieskaa

Sekoita tonnikala, tuorejuusto ja jogurtti kulhossa. Kuutioi suolakurkku pieniksi kuutioiksi ja hienonna sipuli, lisää tonnikalatahnaan. Mausta oman maun mukaan tillillä, suolalla, pippurilla ja chilillä.

Levitä tahnaa ja salaattia tasaisesti rieskalle ja rullaa. Leikkaa rulla keskeltä kahtia ja välipala on valmis.



PS. käy tykkäämässä Suomalaisen ruokalokin FB-sivusta täällä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti