Arkiruokien vakiosuosikkini on tämä kanakastike, helppo, nopea ja ennen kaikkea maukas. Tämä on luottoresepti juuri sillon kun tuntuu ettei keksi mitä laittaisi ruoaksi eikä viitsi käyttää tolkuttomasti aikaa hellan vieressä. Resepti on itseasiassa mieheni keksimä ja sitä ollaan ajan myötä hieman vain muokattu.
Kanakastike
500 g broilersuikaleita
100 g vihreitä papuja
1-2 sipulia
(1 kynsi valkosipulia)
1 iso paprika
2,5 dl sipulilla maustettua ruokakermaa
2-4 rkl balsamicoa
pippuria
suolaa
currya
paprikajauhetta
öljyä paistamiseen
Kuutioi sipuli ja porkkana, halutessasi voit paloitella myös pavut lyhyemmiksi.
Paista ensin broilersuikaleita öljyssä pannulla, mausta suolalla, pippurilla, curryllä ja paprikalla. Nosta broilerit syrjään ja lisää hieman öljyä paistakseesi kasvikset.
Paista kasviksia keskilämmöllä kunnes pavut ja paprikat pehmenevät ja sipulit kuullottuvat. Lisää ruokakerma ja balsamico. Hauduta noin 5 minuuttia, lisää kanat ja jatka hauduttamista miedolla lämmöllä vielä 5-10 minuuttia. Lisää tarvittaessa mausteita ja suurustetta (esim. Maizena).
Tarjoa kanakastike esimerkiksi ohrahelmien tai pastan kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti