torstai 15. elokuuta 2019

Basilika-mansikkakääretorttu

Mansikka-aika alkaa olla lopuillaan, mutta tuoreet mansikat kannattaa hyödyntää leipomiseen kun niitä on vielä saatavilla. Tämä raikas basilikalla ja sitruunalla maustettu mansikkarulla vie kielen mennessään.




Mansikkakääretorttu 

4        munaa
3/4   dl kuumaa vettä 
ripaus   suolaa
1/2   dl sokeria
2     tl vaniljasokeria
1     tl leivinjauhetta
1 3/4 dl vehnäjauhoa
3/4   dl perunajauhoa
punaista elintarvikeväriä

1/2   L  mansikoita
tuoretta basilikaa
125   g  mascarponejuustoa
150   g  maustamatonta jugurttia
2     tl sitruunamehua
1        sitruunan kuori raastettuna
3        liivatelehteä





Vaahdota munat kuuman veden ja suolan kera. Vatkaa joukkoon sokerit.




Siivilöi ja sekoita joukkoon vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe. Jaa taikina kahteen osaan ja värjää toinen osa taikinasta punaisella elintarvikevärillä.




Kaada vaaleaa ja punaista taikinaa vuorotellen leivinpaperoidulle uunipellille. Levitä kuvio taikinan pintaan pikkulusikalla.





Paista taikinaa 200 asteisessa uunissa 10-12 minuuttia. Jäähdytä pohja ennen täyttämistä.




Valmista täyte sekoittamalla mascarpone, jogurtti ja raastettu sitruunan kuori keskenään. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Hakkeloi basilika ja paloittele mansikat pieniksi. Sekoita mascarponemassaan. Kuumenna sitruunamehu ja sekoita joukkoon liivatelehdet. Vatkaa liivateneste täytteen joukkoon ohuena nauhana.






Täytä rulla ja kääri se kelmuun. Anna vetäytyä jääkaapissa noin tunnin ajan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti