maanantai 5. elokuuta 2019

Tomaattinen kurpitsakeitto

Tämän syksyisen kurpitsakeittoreseptin löysin muutama vuosi sitten jostakin ruokalehdestä. Lehti on jo ehtinyt kadota, mutta onnekseni olin ottanut ohjeen ylös paperille. Keitto on niin hyvää, että tätä tulee tehtyä aina uudelleen.



Tomaatti-myskikurpitsakeitto 

1    kg  myskikurpitsaa
50   g   voita
3-4  kynttä valkosipulia
1    tlk tomaattimurskaa
8    dl  kasvislientä
2    tl  fenkolin siemeniä
2    tl  chilirouhetta
1    tl  muskottipähkinää
2    tl  savupaprikajauhetta
3    tl  hunajaa
         suolaa
         pippuria
150  g   pekonia

2    dl  kermaa
1    dl  tuoretta basilikaa
         
         



Kuori ja paloittele kurpitsa. Hienonna myös valkosipulin kynnet valmiiksi odottamaan. 




Lämmitä uuni 200 asteeseen. Paista pekonit rapeiksi (n. 10 minuuttia). 




Kaada pekoneista leivinpaperille irronnut rasva kattilaan ja lisää kolme ruokalusikallista öljyä tai 50 g voita. Kuullota kurpitsaa ja valkosipulia hetki kattilassa. Lisää mausteet, kasvisliemi ja tomaattimurska. Keitä kunnes kurpitsat ovat kypsiä (n. 30 minuuttia). 




Paloittele pekoni ja lisää keittoon. Soseuta sauvasekoittimella, kaada joukkoon kerma ja hienonnettu basilika. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti