tiistai 20. elokuuta 2019

Purjo-perunasosekeitto ja omenainen pekonicrumble

Omenoiden satokausi on nyt käsillä ja omenaa voi hyödyntää piirakoiden ja muiden makeiden herkkujen lisäksi myös ruoanlaittoon. Kokkailin viikonloppuna perunasosekeittoa, johon laitoin sekaan omenaa sekä paahdoin vielä pinnalle pekonia ja omenakuutioita. Jos keiton jälkeen vielä tekee mieli jotain makeaa, katso resepti helppoon omenapaistokseen täältä.




Omenainen purjo-perunasosekeitto 

800  g  perunaa (jauhoinen lajike)
1       keskikokoinen tai 2 pientä omenaa
150  g  purjoa
1       keltasipuli
1       valkosipulin kynsi
loraus  oliiviöljyä
6    dl kasvislientä
2    dl valkoviiniä
1    tl chilirouhetta
1/2  tl muskottipähkinää
suolaa
pippuria

200  g  pekonikuutioita
1       keskikokoinen tai 2 pientä omenaa 
kourallinen saksanpähkinöitä
pari timjamin oksaa
1   tl  hunajaa
1   rkl voita 


Kuori ja kuutioi omena ja perunat. Paloittele purjo, kuutioi sipuli ja hienonna valkosipuli.




Kuullota sipuleita chilirouheen kanssa öljyssä kunnes ne pehmenevät ja saavat hieman väriä. Lisää kattilaan perunat ja omenat. Kaada joukkoon kasvisliemi ja valkoviini. Keitä noin 30 minuuttia kunnes perunat ovat kypsyneet pehmeiksi.




Soseuta keitto, mausta muskottipähkinällä, suolalla ja pippurilla.

Rouhi saksanpähkinöitä hieman ja kuutioi omena pieniin paloihin. Irrota timjamin lehdet oksista.




Paahda pannulla voissa pekonin kera ja lisää loppuvaiheessa hunaja. Ripottele keiton pinnalle ja nauti!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti