Omenainen purjo-perunasosekeitto
800 g perunaa (jauhoinen lajike)
1 keskikokoinen tai 2 pientä omenaa
150 g purjoa
1 keltasipuli
1 valkosipulin kynsi
loraus oliiviöljyä
6 dl kasvislientä
2 dl valkoviiniä
1 tl chilirouhetta
1/2 tl muskottipähkinää
suolaa
pippuria
200 g pekonikuutioita
1 keskikokoinen tai 2 pientä omenaa
kourallinen saksanpähkinöitä
pari timjamin oksaa
1 tl hunajaa
1 rkl voita
Kuori ja kuutioi omena ja perunat. Paloittele purjo, kuutioi sipuli ja hienonna valkosipuli.
Kuullota sipuleita chilirouheen kanssa öljyssä kunnes ne pehmenevät ja saavat hieman väriä. Lisää kattilaan perunat ja omenat. Kaada joukkoon kasvisliemi ja valkoviini. Keitä noin 30 minuuttia kunnes perunat ovat kypsyneet pehmeiksi.
Soseuta keitto, mausta muskottipähkinällä, suolalla ja pippurilla.
Rouhi saksanpähkinöitä hieman ja kuutioi omena pieniin paloihin. Irrota timjamin lehdet oksista.
Paahda pannulla voissa pekonin kera ja lisää loppuvaiheessa hunaja. Ripottele keiton pinnalle ja nauti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti