tiistai 13. elokuuta 2019

Syksyinen sieni-peltilihis

Syksy saapuu ja on aika korjata kauden sato talteen. Perinteinen peltilihapiirakka täytetään nyt jauhelihan lisäksi sienillä ja kasviksilla. Täydellinen suolapala hämärtyviin syysiltoihin!




Sieni-peltilihis 

250 g  maitorahkaa
250 g  voita
4   dl vehnäjauhoa
1   tl leivinjauhetta
1   tl valkosipulijauhetta
1/2 tl cayennepippuria

1      porkkana
pala   purjoa
100 g  sieniä 
300 g  jauhelihaa
75  g  cheddarjuustoraastetta
maun mukaan chilijauhetta, paprikajauhetta, suolaa ja pippuria
muutama oksa timjamia




Valmista ensin rahkavoitaikina. Sekoita pehmeä voi ja maitorahka kulhossa. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään ja lisää rahkavoiseoksen joukkoon. 




Asettele kelmu pöydälle ja kaada taikina kelmun päälle. Muotoile taikina suorakaiteen muotoiseksi ohuehkoksi levyksi.




Kääri kelmu tiiviisti taikinan ympärille ja laita taikina jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi. Valmistele sillä välin täyte.





Kuori ja raasta porkkana, paloittele purjo ja sienet. Kuullota ensin sieniä voissa kunnes ne pehmenevät. Mikäli sienistä jää kasarin pohjalle runsaasti nestettä, valuta se pois.




Paista purjosuikaleita ja porkkanaraastetta öljyssä kunnes ne pehmenevät ja saavat hieman väriä. Siirrä syrjään sienten kanssa ja paista lopuksi jauheliha. Kun jauheliha kypsää, yhdistä sienet ja kasvikset pannulle ja mausta.






Kauli taikina jauhotetulla leivinpaperilla suunnilleen uunipellin kokoiseksi. Lisää täyte ja juustoraaste toiselle puolikkaalle taikinaa ja jätä reunoihin pienet "saumavarat". 





Käännä toinen puoli varovasti täytteen päälle esimerkiksi leivinpaperin avulla rullaten. Nipistä reunat kiinni ja voitele taikina kananmunalla. Pistele kanteen haarukalla muutamia reikiä. Paista 200 asteisessa uunissa alatasolla noin 35 minuuttia.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti