perjantai 23. elokuuta 2019

Mehevä kahvikakku satokauden marjoista

Tuoreet satokauden marjat kuten mustikat, vadelmat, puolukat ja viinimarjat sopivat tähän pehmeään marjakakkuun parhaiten, mutta myös pakastemarjoilla saa herkullisen lopputuloksen. Sain tämän maukkaan kahvikakun reseptin anopiltani ja täytyyhän tätä suositella muillekin :) Kakku on helppotekoinen ja kaikkea muuta kuin kuivakakku.



Marjakakku 

1,5  dl  kuohukermaa
150  g   voita 
2,5  dl  sokeria
3        kananmunaa
4,5  dl  vehnäjauhoa 
2    tl  vaniljasokeria
2    tl  leivinjauhetta
n. 250 g marjoja


Kiehauta voi ja kerma kattilassa. Anna jäähtyä.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita kuiva-aineet keskenään kulhossa.
Vatkaa muna-sokerivaahtoon jauhot ja voi-kermaseos.
Lisää marjat taikinaan ja kaada jauhotettuun rengasvuokaan.
Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti.

Vinkki: korppujauhon sijasta suosittelen jauhottaman vuoan esimerkiksi hienosokerilla, mantelijauholla tai kookoshiutaleilla

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti